7 Aralık 2013 Cumartesi

Havuçlu, cevizli, tarçınlı kek :)

          Kek, kurabiye yapmayı oldum olası çok severim. Küçükken annemler evden gider gitmez tarif kitaplarını bulur, malzemeleri hazırlar kurabiye yapardım. Annem her beni yalnız bıraktığında evde tembih ederdi bak sakın fırını açma diye ama ben durur muyum döndüklerinde onları mis gibi kurabiye kokularıyla karşılardım :) Hele de mevsimlerden kışsa kek yapmak kaçınılmaz oluyor tabi. Ben de dün akşam dedim bir kek yapayım hem Doğaç da çok seviyor hem de televizyon karşısına geçip yanında kahveyle yemesi pek keyifli oluyor :) sıcağı sıcağına da buraya tarifini ekleyim dedim. Şimdiden herkese afiyet olsun ;)


        Malzemeler;
   
    - 3 yumurta
     - 2 su bardağı şeker 
     - 1 su bardağından az sıvı yağ
     - 1 su bardağı süt
     - 1 su bardağı rendelenmiş havuç
     - 1 su bardağı dövülmüş ceviz
     - 1 paket vanilya
     - 1 paket kabartma tozu
     - 1 tatlı kaşığı tarçın
  
       Üzeri için; 
  
    - Pudra şekeri

         Hazırlanışı; 
  
    Öncelikle yumurtaları ve şekeri mikserle bembeyaz köpük olana kadar iyice çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağı, sütü, vanilyayı ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Bu karışıma havucu ve cevizi ekleyip tekrar karıştırıyoruz. En son unu ve kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük devrinde çok az karıştırıp daha önceden yağladığımız kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz. Ama her fırın aynı olmayabilir bu nedenle bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Bunun için kürdanı kekin herhangi bir yerine batırıp temiz çıkıp çıkmadığına bakmanız yeterli olacak. Eğer temizse kekimiz pişmiş demektir. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyip kalıptan çıkarabilirsiniz. Kekimiz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. 

                                 AFİYET OLSUN :)

2 yorum:

  1. Senin keklerini özledim (: hele o zebra kekinnn...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Bloğunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim :)) Ellerinize sağlık, kek nefis görünüyor :)
    Kek yapmayı ben de çok severim :)) Hele şu soğuklarda sanki daha bir fazla yapar oldum. Sizi izlemeye aldım, bana da beklerim :)) http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Tekrar görüşmeyi diliyorum.
    İzmir'den kucak dolusu sevgiler gönderiyorum...

    YanıtlaSil