İşte kolay pandispanyanın tarifi :
4 yumurta
4 fincan un
2,5 fincan şeker
1/2 kabartma tozu
• Yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dk iyice köpürene kadar mikserle çırpıyoruz. Bu kısım pandispanyanın kabarması açısından çok önemli. Beyaz köpükler olana kadar çırpılacak.
• Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekliyoruz. Ben unu elemeyi tercih ediyorum. Ekledikten sonra mikserle çok fazla hızlı olmamak kaydıyla tekrar karıştırıyoruz.
• Karışımı bekletmeden kalıbımıza döküp her tarafının eşit olması için kalıbı sağa sola yavaşça sallıyoruz.
• 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.
• İlk yarım saat dolmadan kesinlikle fırınımızın kapağını açmıyoruz ki pandispanyamız sönmesin. Daha sonra pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Tam da kolay bir pandispanya tarifi arıyordum, çok iyi oldu bu. Teşekkürler...
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilÇok sevindim işe yaradığına umarım beğenirsiniz afiyet olsun :)
SilAy çok mutlu oldum çok teşekkür ederim :) ben de hemen bakıyorum sizin blogunuza :)
YanıtlaSil